Kirjoitus

Ongelmat ratkaistaan koodien viidakossa

Ota yhteyttä
Ongelmat ratkaistaan koodien viidakossa Työssämme pääsee oppimaan ketterää ohjelmistokehitystä ja projektien hallintaa, uusia web-teknologioita ja tietoturvan edistämistä.

Haetko viihtyisää ja inspiroivaa työpaikkaa, jossa ”reilu meininki” ja kehittyminen kuuluvat jokaiseen työpäivään? Koodiviidakon työntekijät kertovat, millaista on työskennellä Viidakossa koodarina web-sovellusten parissa.

Koodiviidakko on Suomen johtava markkinoinnin ja viestinnän pilvipalveluyhtiö. Tuotteitamme ovat Postiviidakko, ViidakkoStore, Sivuviidakko ja ViidakkoCEM, jotka yhdessä muodostavat Marketing Cloud -tuoteperheen, sekä LianaMonitor ja ePressi, jotka kuuluvat PR Cloud -tuoteperheeseen.Tuotteemme toimivat sekä yhdessä että erikseen, ja niiden avulla on mahdollista hallita koko digimarkkinoinnin kenttää.

Postiviidakon avulla tuotetaan ammattimaista sähköpostiviestintää ja ViidakkoStoren avulla esimerkiksi asiakkaan toiveisiin mukautuva verkkokauppa. Sivuviidakko on suunniteltu verkkosivujen näppärään hallinnointiin ja ViidakkoCEM hoitamaan markkinoinnin automaatiota. PR Cloud -tuoteperhe tarjoaa vuorostaan työkalut verkkoviestinnän hallitsemiseen: ePressi.com-tiedotejakelupalvelu välittää organisaatioiden tiedotteet medialle, ja ViidakkoMonitor seuraa journalistista verkkomediakantaa sekä sosiaalista mediaa. Digitaalisen markkinoinnin kentällä tuotteemme ovat ykkösluokkaisia – kiitos kovan työn uurastajille tuotteiden takana.


Koodiviidakon tuotetiimissä pääset osallistumaan tuotekehitykseen, jonka asiakkaana toimivat meidän omat projektitiimimme, myynti ja tuki.

Projektiluonteista tiimityöskentelyä

”Työssämme pääsee oppimaan ketterää ohjelmistokehitystä ja projektien hallintaa, uusia web-teknologioita ja tietoturvan edistämistä”, backendin kehityksen parissa muutaman kuukauden ajan työskennellyt henkilö kertoo.

Tavallisesti työpäivä backendin kehityksessä kuluu projektisuunnitelmaa seuraten. Tiimipalaverien välillä suurin osa projektin jäsenten välisestä kommunikaatiosta tapahtuu sähköisesti Mattermost-ohjelman kautta sekä Koodiviidakon omassa GitLab:ssa. Mattermost toimii myös koko organisaation välisenä keskustelupaikkana.

Koodiviidakolla tiimien jäsenet suhtautuvat työtehtäviinsä kiitettävällä ripeydellä ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Mahdollisuutena on päästä mukaan kehittämään eri tuotteita. Liukuva työaika mahdollistaa työn sovittamisen omaan elämänrytmiin.

Koodiviidakolla kehität osaamistasi

Mikä tärkeintä, oman osaamisen kehittämiseen on Viidakossa panostettu. ”Osallistuimme ennen kesää Render-konferenssiin Oxfordissa, jossa kuulimme frontendin kehityksen uusimmista tekniikoista sekä mitä buildatessa olisi hyvä ottaa huomioon. Meillä on myös ollut yrityksen sisäisiä koulutuksia eri aiheista, ja halutessaan työntekijät ovat voineet myös itse pitää koulutuksen muille”, frontend-kehityksen parissa työskentelevä henkilö kertoo.

Minkälaisia projekteja Koodiviidakossa pääsee sitten tekemään? ”Kiinnostavin kehitysprojekti tähän mennessä on ollut tuoteominaisuuksien refaktorointi ja jatkokehitys. Tätä verkkokaupan tuotteiden lajittelussa käytettävää ominaisuutta kaipaa yhä useampi verkkokauppa yhä laajemmissa käyttötapauksissa, joten oli mielenkiintoista tutustua vanhaan, ei-optimaaliseen koodiin ja lähteä parantamaan sitä askel askeleelta eteenpäin. Projektissa sai käyttää sekä akateemisissa opinnoissa tullutta tietotaitoa että työn mukanaan tuomaa teknistä osaamista,” vastaa Koodiviidakossa muutaman vuoden työskennellyt Tuomas Kukkamaa ViidakkoStore-tiimistä.


Koodiviidakolla oppimiseesi panostetaan ja pääset työskentelemään mielenkiintoisten projektien parissa. 

Ongelmien ratkontaa nuorekkaassa ympäristössä

Koodiviidakko tuottaa markkinoinnin pilvipalveluita yrityksille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viestinnän digitaalisiin ongelmiin löydetään ratkaisut, joiden perustana toimivat frontendin ja backendin kehitykset.

Frontendin kehityksessä työskentelevä pääsee tekemään uusia toimintoja sekä kehittämään Koodiviidakon jo olemassa olevia tuotteita moderneilla tekniikoilla. Omatoimisuus ja halu oppia uutta kuuluvat työntekijän ominaisuuksiin. ”Frontendin tekniikat kehittyvät vauhdilla ja meidän pitää seurata jatkuvasti, että voisiko jonkun homman tehdä paremmin tai olisiko jostakin tekniikasta meille hyötyä,” Liana UI-tiimissä työskentelevä kertoo työnkuvastaan.

Backendin kehityksessä oppii projektin hallintaa ja ketterän ohjelmistokehityksen tekniikoita. Tuotteiden uusien ominaisuuksien suunnittelu, suunnitelmien toteutus, ongelmien ratkonta ja bugien korjaus kuuluvat työnkuvaan, joka toisaalta vaatii pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta.


Koodiviidakolla viestinnän digitaalisiin ongelmiin löydetään ratkaisut, joiden perustana toimivat frontendin ja backendin kehitykset.

Modernia työskentelyä omassa elementissään

Koodiviidakossa työntekijällä on mahdollisuus etätyöhön ja liukuviin työaikoihin. Tekniikka frontendissa on modernia, sillä käytössä ovat React, Flux, Webpack, ES6, Less, Mocha, Chai ja Semantic -UI-järjestelmät ja alustassa Debian Linux, Postgres ja Nginx -palvelinsovellukset.

Koodarin elämä on jatkuvaa uusien tekniikoiden opiskelua ja uusien ratkaisujen hakemista vastaten nykypäivän haasteisiin. Koodiviidakon tuotetiimissä pääset osallistumaan tuotekehitykseen, jonka asiakkaana toimivat meidän omat projektitiimimme, myynti ja tuki. Suora kontakti loppuasiakkaaseen on harvoin koodarin juttu kehitystiimissä. Pyrimmekin siihen, että koodarit saavat keskittyä työssään omaan elementtiinsä eli itse koodaamiseen.

Avoimet työpaikat