Viidakkolaiset

Veera Kontiokari

Titteli: Markkinointikoordinaattori
Ikä: 27

Liityin Koodiviidakon tiimiin, kun edellinen työpaikkani graafisena suunnittelijana päättyi, ja etsin uutta työpaikkaa mediasuunnittelun ja markkinoinnin parissa. Yhtiö, jossa työskentelin aiemmin, oli Koodiviidakon asiakas ja minulla oli myös muutama tuttava töissä täällä, joten tiesin, että Koodiviidakko on menestyvä yritys, jossa on mukava ilmapiiri. Hain vapaana olevaa paikkaa markkinoinnin parissa ja aloitin työt täällä muutama kuukausi myöhemmin.

Vastuullani on markkinoinnin suunnitteleminen ja toteuttaminen enimmäkseen Suomessa ja Arabiemiraattien alueella yhdessä muun markkinointitiimin kanssa. Tuotan sisältöä artikkeleiden, kuvien, videoiden ja oppaiden muodossa, kokoan ja lähetän uutiskirjeitä, järjestän tapahtumia ja analysoin markkinointimme tehoa.

Mielenkiintoisin projektini tähän mennessä on ollut todennäköisesti Markkinoinnin Viikon järjestäminen. Vaikka tapahtumien organisointi ei ollut opintojeni pääpainona, oli minusta hyvin mielenkiintoista keksiä uusia markkinointi-ideoita tapahtumaan ja suunnitella tapahtuman yksityiskohtia. Tapahtuma itsessään oli hektinen ja tekemistä oli koko ajan paljon, mutta se oli myös hyvin palkitsevaa.

Pidän kovasti Koodiviidakon ympäristöstä ja ilmapiiristä. Yhtiö on hyvin joustava ja työtoverini ovat aina todella avuliaita. Apua on aina saatavilla, mutta itseään voi aina myös kehittää ja uutta oppii jatkuvasti.

Ville Lehtoniemi

Titteli: Asiakasjohtaja
Ikä: 32

Aloitin Koodiviidakolla myynnin harjoittelijana vuonna 2010. Mielestäni Koodiviidakko vaikutti erinomaiselta työharjoittelupaikalta. Lopulta kaikki meni niin hyvin, että olen yhä täällä – jo kuudetta vuotta.

Olen osa firman asiakaspalvelutiimiä. Vastuullani on pitää joitain merkittävimpiä asiakkaitamme iloisina ja myydä tuotteitamme heille. Ja tietenkin tehtävänäni on myös saada mahdollisimman paljon uusia asiakkuuksia.

Eräluvat-case on mahdollisesti mielenkiintoisin projektini tähän mennessä. Se on sekoitus Sivuviidakkoa, Postiviidakkoa ja ViidakkoStorea. Nyt heilllä on myös yksi automaatio käytössään. Mielestäni Eräluvat ViidakkoStore on yksi isoimmista kaupoista, mitä Koodiviidakko on koskaan tehnyt!

Ilya Sokolov

Titteli: Account manager
Ikä: 22

Nimeni on Ilya ja toimin asiakkuuspäällikkönä Koodiviidakossa. Olen 22-vuotias ja liityin Koodiviidakon Saksan tiimiin syyskuussa 2016.

Tarinani Koodiviidakossa alkoi hyvin spontaanisti. Valmistuttuani tradenomiksi päätin heti suunnata suoraan työelämään ja minuun otettiinkin pian yhteyttä ja tarjottiin mahdollisuutta auttaa nopeasti kasvavaa suomalaista yritystä menestymään Saksan markkinoilla. Heti yhtiön työkaluihin tutustumisen jälkeen päätin, että nämä ovat juuri sellaisia ratkaisuja, jotka haluan esitellä Saksan yrityksille.

Suurimmat positiiviset yllätykset kuitenkin odottivat minua tutustumisviikollani Oulussa. Silloin ymmärsin Koodiviidakon todellisen merkityksen – valtavan potentiaalin, joustavan asenteen ja aidon yhteishengen.

Vaikka uskon, että kiinnostavimmat projektini ovat vielä tulollaan, ensimmäinen kuukauteni on tuonut minulle ihania kokemuksia, jotka sisältävät tapaamisia kiinnostavien ihmisten kanssa, massiivisen Kölnin markkinoinnin tapahtuman, ja tietenkin ensimmäiset myyntisaavutukseni.

Haluan kannustaa kaikkia, joilla on todellinen intohimo myyntiin, suuriin saavutuksiin ja maailman parantamiseen, liittymään tiimiimme!

Niko Pääkkönen

Titteli: Head of eCommerce 
Ikä: 28

Minulla on tietojenkäsittelystä ja yritysviestinnästä kaksoistutkinto, josta kolme vuotta opiskelin Oulun ammattikorkeakoulussa ja vuoden Neu-Ulmin korkeakoulussa Saksassa. Olen työskennellyt Koodiviidakolla nyt kolme ja puoli vuotta. Aloitin työni Viidakolla sähköisen kaupankäynnin asiantuntijana, siirryin koe-ajan jälkeen koordinoimaan projekteja ja nyt työskentelen Viidakkostore-tiimin johtajana. Vastuullani on verkkokauppa-alustamme kehitys sekä verkkokauppatiimimme tukeminen ja johtaminen. Työskentelen myös läheisesti myyntitiimin ja suoraan asiakkaiden kanssa.

Mielenkiintoisin projektini tähän asti on ollut Disturbin verkkokauppaprojekti. Pääsin mukaan projektiin alkuvaiheilla ja on ollut mukavaa olla kehittämässä asiakkaan liiketoimintaa eteenpäin koko tämän ajan. Disturbin myynti on kasvanut, prosesseja on automatisoitu ja heidän halunsa kehitykseen on huimaa.

Parasta Koodiviidakolla työskentelyssä on loistavat ihmiset sekä mahtava yhdessä tekemisen meininki. Kaikki lähtee siitä, että tehdään hyvällä asenteella yhteen hiileen hommia. Joustavat työajat ja rennot työkaverit antaa sopivasti vastapainoa muuten hektisille työviikoille.

Yini Wang

Titteli: Front-end Web developer
Ikä: 25

Minulla on tradenomin tutkinto ja suoritan tällä hetkellä tietojenkäsittelyn maisterintutkintoa. Olen työskennellyt Koodiviidakolla vuodesta 2011 lähtien. Aloitin työni täällä harjoittelijana ja koska harjoittelu sujui hyvin, jäin vakituiseksi työntekijäksi. Päävastuullani on uutiskirjeiden, verkkosivujen ja verkkokauppojen suunnittelu ja toteutus. Pidän myös huolta siitä, että kirjeiden ja sivujen tyyli on asiakkaan ilmeen mukainen.

Olen hyvin visuaalinen ihminen, joten minua kiinnostavat erityisesti visuaalisesti näyttävät projektit. Tyylikkäästi suunniteltujen verkkosivujen ja uutiskirjeiden kanssa on ilo työskennellä, vaikka niiden rakentaminen veisikin hieman enemmän aikaa.

Koodiviidakolla työskentelyssä parasta on työskentelyn ja erityisesti työaikojen joustavuus – se mahdollistaa henkilökohtaisen elämän ja työn yhdistämisen ilman suurempia ongelmia ja mahdollistaa työskentelyn silloin, kun tuottavuuteni on korkeimmillaan. Koodiviidakko on nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä yritys, jolla on kuitenkin rento ja hauska työympäristö. 

Heidi Pruikkonen

Titteli: Front-end Developer & Designer
Ikä: 29

Olen alun perin englantilaisen filologian maisteri Oulun yliopistosta ja suoritin graafisen suunnittelun jatko-opintoja Oulun ammattikorkeakoulussa. Tällöin kävin myös front-end-koodaamisen perusteita. Ennen Koodiiviidakkoa olen ollut projektitöissä mm. Oulun yliopistolla graafikkona ja projektiassistenttina sekä peliprojektissa 3D-mallintajana. Koodiviidakolla olen työskennellyt vuoden 2015 lokakuusta lähtien.

Tiesin Koodiviidakon mm. MegaMatchmaking -rekrytapahtumasta. Petrasin koodaamista vielä lisää itseopiskelulla, jonka jälkeen hain Viidakolle suunnittelijaksi ja front-end koodaajaksi avoimella hakemuksella heidän rekrysivujensa kautta. Parin tunnin kuluttua tästä sain kutsun haastatteluun.

Tällä hetkellä jokainen alkava sivustokeissi on mielenkiintoinen, sillä voin miettiä, mitä uutta saan testata niiden toteuttamiseen. Parasta Viidakolla työskentelyssä on työtehtävien monipuolisuus ja työaikojen joustavuus. Viidakkoa kuvailisin työpaikkana ilmapiiriltään avoimeksi, kansainväliseksi ja nopeatempoiseksi.

Tuomas Kukkamaa

Titteli: Software Developer
Ikä: 29

Olen koulutukseltani tietojenkäsittelyn alan filosofian maisteri ja työtaustani sisältää erinäisiä freelancer-koodausprojekteja. Olen työskennellyt Koodiviidakolla nyt kahden vuoden ajan. Valmistuttuani yliopistolta etsin backend-koodaajan paikkoja Oulun alueelta. Koodiviidakko oli jo minulle tuttu firma yliopisto-projektin kautta, joten sitä kautta tiesin kysellä avoimia työpaikkoja.

Vastuullani on verkkokauppaohjelmistomme tuotekehitys, verkkokaupan ja muiden ohjelmistojen välinen integraatio sekä näihin liittyvä tuki. Joskus pitää suunnitella ja kehittää tuotetta, joskus taas tuotteen ja toisen järjestelmän välistä integraatiota. Usein työlistalla on myös tukipyyntöihin vastaamista eli sisäistä tukea muiden tiimien kuten tuotannon, tukitiimin tai myyntitiimin kysymyksiin. Silloin tällöin työpäivä keskeytyy akuuteilla ongelmatilanteilla, jotka pitää käydä läpi.

Kiinnostavin kehitysprojekti tähän mennessä on ollut tuoteominaisuuksien refaktorointi ja jatkokehitys. Tätä verkkokaupan tuotteiden lajittelussa käytettävää ominaisuutta kaipaa yhä useampi verkkokauppa yhä laajemmissa käyttötapauksissa, joten oli mielenkiintoista tutustua vanhaan, ei-optimaaliseen koodiin ja lähteä parantamaan sitä askel askeleelta eteenpäin. Projektissa sai käyttää sekä akateemisissa opinnoissa tullutta tietotaitoa että työn mukana tuomaa teknistä osaamista.

Parasta Viidakolla työskentelyssä on samanhenkiset työkaverit, jotka paneutuvat kaikella energiallaan asiakkaiden ongelmien ratkaisemiseen. Koodiviidakko on globaali firma, josta löytyy start-upin virtaa ja tahtoa.