Verkkokauppa Case

1. Lähtötilanne

1. Lähtötilanne Markku Jääskeläinen Tavoitteenamme oli parempi käyttäjäkokemus, sujuva ostoprosessi sekä laaja integraatio käytössä olevaan toiminnanohjaus -järjestelmään. Markku Jääskeläinen Markkinointi, Erätukku Oy

Erätukku on Suomen johtava ulkoilun, retkeilyn, metsästyksen ja kalastuksen ostospaikka. Verkkokauppauudistuksen lähtökohtana oli olemassaolevan verkkokaupan korvaaminen modernimmalla vaihtoehdolla. Tavoitteena oli parempi käyttäjäkokemus, sujuva ostoprosessi sekä laaja integraatio yrityksen toiminnanohjausjärjestelmään. Bonuksena tietysti ulkoasujen kasvojen kohotus.

Verkkokauppa-alustan tuli tukea myös kansainvälistä kaupankäyntiä: itsenäisenä verkkokauppanaan Ruotsissa toimiva Vildmarks uudistettiin yhtäaikaa Erätukun kanssa, samaa ulkoasua mukaillen.

2. Suunnittelu

2. Suunnittelu Antti Pikkarainen Erätukulle suunniteltiin verkkokauppa, joka saisi selkeän kasvojen kohotuksen ulkoasuihin, ollen kuitenkin samalla miellyttävä ostospaikka asiakkaille ja integraatioiden kanssa toimiva kokonaisuus. Antti Pikkarainen Software Developer, Koodiviidakko Oy

Verkkokaupan toiminnallisessa- ja käyttöliittymäsuunnittelussa pidettiin jatkuvasti mielessä uudistuksen tärkeimmät tavoitteet: parempi käyttäjäkokemus, sujuva ostoprosessi sekä integraatio taustajärjestelmään. Näistä lähtökohdista Erätukulle suunniteltiin verkkokauppa, joka saisi selkeän kasvojen kohotuksen ulkoasuihin, ollen kuitenkin samalla miellyttävä ostospaikka ja integraatioiden kanssa hyvin toimiva kokonaisuus.

Alkuperäinen suunnitelma eli jonkin verran projektin aikana: aktiivisen projektiseurannan avulla paketti pidettiin kuitenkin hyvin kasassa.

3. Toteutus

Turo Siipo Viikoittaisen projektiseurannan avulla pysyttiin oikealla raiteella ja projekti saatettiin onnistuneeseen julkaisuun. Turo Siipo Key Account Manager, Koodiviidakko Oy

Erätukun verkkokauppa uudistettiin ViidakkoStore-alustalle ja integroitiin samalla Windows -teknologialla toteutettuun toiminnanohjausjärjestelmään. Erätukun Suomen verkkokaupan lisäksi samalla ulkoasulla toteutettiin Ruotsin Vildmarks-verkkokauppa, joka toimii itsenäisenä verkkokauppanaan Ruotsissa. Viidakkostore-alusta mahdollisti verkkokaupan monistamisen kansainväliseen käyttöön, molempien maiden maksutapa-, kieli-, ja toimitustapaerot huomioonottaen.

Toteutuksen aikana ilmeni ajoittain muutoksia ja lisätoiveita alkuperäiseen suunnitelmaan. Viikoittaisen projektiseurannan avulla pysyttiin kuitenkin oikealla raiteella ja projekti saatettiin onnistuneeseen julkaisuun.

Viidakkostore.fi

4. Lopputulos

Katso kuva 4. Lopputulos Markku Lampela Vaihdettuamme ViidakkoStoreen verkkokauppamme myynti on kasvanut yli 50% Markku Lampela Toimitusjohtaja, Erätukku Oy

Projektin lopputuloksena on tehokas verkkokauppa, jossa muun muassa tuote- ja kampanjahallinta, reaaliaikainen varastosaldojen tarkistus sekä tilausten automaattinen siirtyminen toimivat saumattomasti verkkokauppa-alustan ja toiminnanohjausjärjestelmän välillä. Myös tuotenostot, yhteensopivat tuotteet ja tuotekuvat hallitaan suoraan toiminnanohjausjärjestelmässä. Lahjakortteja voidaan ostaa ja käyttää sekä verkkokaupassa että myymälöissä – myös tilaushistoria kattaa verkkokaupan ja myymälöiden ostokset.

Katso Eratukku.fi

Asiakkaiden suusta

ViidakkoStorella kampanjoiden teko ja hallinnointi onnistuu helposti ja nopeasti. Verkkokauppiaalle tärkeimmät raportit ovat alustassa heti saatavilla ja sisällönpäivitys ja varastonhallinta on vaivatonta.
Ville Kuusisto Megalon Sport
Koska verkkokaupankäynti oli Orbikselle kaikinpuolin täysin uusi toimintamalli, halusimme edetä pienin askelin kokemuksen karttuessa verkkokauppaprosessia kehittäen. ViidakkoStore-alustassa oli valmiina kaikki ja enemmänkin, mitä teknisesti tarvitsimme.
Paula Meuronen Markkinointipäällikkö, Orbis Oy

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä tai lue lisää osoitteessa ViidakkoStore.fi!

Ota rohkeasti yhteyttä sähköisen kaupankäynnin asiantuntijoihimme tai tutustu ViidakkoStoreen tarkemmin tuotesivustolla osoitteessa Viidakkostore.fi.

Vinkkaamalla meille kiinnostuksesi saat ilmaisen esittelyn ja näin tutustua alustaamme omin silmin. ViidakkoStorea kehittäessämme olemme pitäneet alusta alkaen mielessä, ettei verkkokauppa myy itse itseään. Siksi alustamme ei ole ainoastaan teknisesti toimiva, vaan mahdollistaa myös tehokkaaan myynnin ja verkkokaupan markkinoinnin. ViidakkoStore mukautuu moneen ollen silti käyttäjälleen kätevä ja helppo hallinnoida.

Ota yhteyttä Viidakkostore.fi