Sivusto Case

1. Lähtötilanne

1. Lähtötilanne Mira Welling Puntaroimme pitkään myös avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, meille oli kuitenkin tärkeää että ohjelmiston takana on selkeä vastuuyritys joka tarjoaa kattavat tukipalvelut ja tarpeemme huomioidaan myös ohjelmiston jatkokehityksessä. Mira Welling Brand Manager, Land Rover, Inchcape Motors Finland

Land Rover -sivuston uudistus lähti liikkelle tarpeesta kehittää sivuston käytettävyyttä sekä näyttävyyttä. Sivustosta haluttiin käytettävyydeltään erittäin selkeästi navigoitava ja sillä haluttiin hyödyntää rikasta sisältöä, tuoden näin brändiä yhä lähemmäksi sivuston asiakasta. Samalla haluttiin uudistaa sivuston taustajärjestelmä palvelemaan nopeasti kehittyviä liiketoiminnan tavoitteita. Taustajärjestelmän tuli tukea myös hyvin video- ja kuvasisältöä sekä mahdollistaa sivuston nopea kehittäminen myös jatkossa. 

Asiakkaalle tärkeää oli löytää järjestelmä, jonka avulla kaikkien sivuston osioiden muokkaus onnistuisi näppärästi. Näin kumppaniksi valikoitui Koodiviidakko ja Sivuviidakko-julkaisujärjestelmä, joka syrjäytti asiakkaan vertailussa avoimen lähdekoodin järjestelmät.

2. Suunnittelu

2. Suunnittelu Juhana Simula Asiakkaan yhteyshenkilönä yksi tärkeimmistä tehtävistäni oli välittää asiakkaan tavoitteet ja toiveet mahdollisimman selkeästi meidän tuotantotiimillemme. Juhana Simula Sales Manager, Koodiviidakko Oy

Sivuston suunnittelussa tärkeässä roolissa oli sen tekninen ja toiminnallinen suunnittelu. Suunnitteluvaiheessa muodostettiin pohja sivuston kehitykselle, tarkentamalla jo saatuja määrityksiä ja muodostamalla suunnitelmat sivuston rakennetta ja integraatioita varten. Ulkoasun kohotuksen ohella sivuston tuli olla käytettävyydeltään entistä parempi ja taustalle toteutettavien integraatioiden toimia saumattomasti alustassa.

3. Toteutus

Lari Suomalainen Land Rover -verkkopalveluiden toteutus Suomeen ja Baltian maihin on ollut antoisa projekti tiimillemme. Sivuviidakko skaalautuu loistavasti myös laajoihin sivustokokonaisuuksiin. Lari Suomalainen Sales Director, Koodiviidakko Oy

Sivustot toteutettiin Sivuviidakko-julkaisujärjestelmän avulla neljään maahan ja viidellä eri kielellä. Sivuviidakon erinomainen kieliversiotuki mahdollisti kieliversioiden ja maasivustojen toteutuksen ketterästi ja luotettavasti. Sivuviidakko integroitui myös autotietokantaan, jolloin tuhansia tuotetietoja voitiin tuoda nopeasti sivustolle. Hakukoneoptimointiin (SEO) käytettiin Sivuviidakon omaa, sisäänrakennettua hakukoneoptimointityökalua.

Sivuviidakko.fi

4. Lopputulos

Katso kuva 4. Lopputulos Mira Welling Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Tosin verkon jatkuvasti kehittyvässä maailmassa olemme päässeet vasta alkuun. Nyt kun pohjatyö on tehty Sivuviidakolla, meillä on hyvät lähtökohdat kehittää sivustoamme edelleen. Mira Welling Brand Manager, Land Rover, Inchcape Motors Finland

Projektin lopputuloksena on uudistuneet Land Rover -sivustot Suomessa ja Baltian maissa. Sivuston päivittäminen on helppoa nykyaikaisella Sivuviidakko-julkaisujärjestelmällä. Samaan aikaan asiakkaalta säästyy myös aikaa, kun tuotetiedot tuodaan integraation avulla automaattisesti autotietokannasta. Sisällön ylläpito on saatu hajautettua kätevästi eri maihin, sillä Koodiviidakon palvelu ja tukitoiminnot toimivat tehokkaasti myös maan rajojen yli.

Katso Landrover.fi

Asiakkaiden suusta

Sivuston mobiiliversion ylläpitäminen Sivuviidakolla ei vaadi toimitukselta lisätyötä, sillä uutiset, kolumnit, blogit ja pääkirjoitukset päivittyvät mobiiliin automaattisesti lehden verkkosivustolta. Mobiili Apteekkari.fi tuo verkkosivuston lukijaystävällisessä formaatissa käyttäjien matkapuhelimiin ja muihin päätelaitteisiin.
Erkki Kostiainen Proviisori, päätoimittaja, Apteekkariliitto
Uuden julkaisujärjestelmän, Sivuviidakon, tuomien mahdollisuuksien siivittämänä sivuston suunnittelu käynnistyi käyttäjien maailmasta käsin eli käyttöympäristöistä ja asiakkaille tarjottavista ratkaisuista, tuotteita unohtamatta. Uusi julkaisujärjestelmä antaa meille aiempaa paremmat mahdollisuudet kuvien, videoiden ja muun sisällön tarjoamiseen.
Seija Ijäs-Laamanen Markkinointipäällikkö, Nylund Group

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä tai lue lisää osoitteessa Sivuviidakko.fi!

Ota meihin rohkeasti yhteyttä tai tutustu Sivuviidakkoon tarkemmin tuotesivustolla osoitteessa sivuviidakko.fi.

Kertomalla meille kiinnostuksestasi saat ilmaisen esittelyn Sivuviidakosta ja pääset näkemään, miten järjestelmä toimii käytännön tasolla. Sivuviidakko on monipuolinen ja moderni julkaisujärjestelmä, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla helpon sivuston ylläpidon sekä käyttäjälle tärkeän analytiikan. Monipuoliset laajennusosat takaavat sen, että se taipuu pienistä suuriin sivustokokonaisuuksiin, kulloinkin halutulla ulkoasulla ja toiminnallisuuksilla.

Ota yhteyttä Sivuviidakko.fi